Posted by IN / 0 responses

Informatie

7 oktober 2014

Geschiedenis

WielerTourClub Vathorst (WTC-Vathorst) is opgericht in januari 2010. Het begon met een paar buren die ontdekten dat ze het racefietsen gemeenschappelijk hadden en het leuk vonden om met elkaar te fietsen. Daarna groeide het uit tot een groep van 15-30 bewoners uit de wijk Vathorst (en omgeving) in Amersfoort. De WielerClub kreeg verder gestalte met een eigen fietstenue en logo. Het logo geeft onze activiteit en de locatie weer. De club WTC-Vathorst is een club uit de wijk vathorst in Amersfoort en komt voort uit het soort activiteit en de locatie van de club. De boeren-zwaluw, het symbool van de wijk, is opgenomen in het logo van de club. De activiteit van de club; toertochten op de racefiets.

Activiteiten

WielerTourClub Vathorst biedt de mogelijkheid om in groepsverband met enthousiaste deelnemers te fietsen. We fietsen op 2 dagdelen in de week: dinsdagavond en zondagochtend. Met een gemiddelde snelheid van 30 km/per uur, is ons motto: samen uit, samen thuis.
De tochten starten van een vaste startplaats, dit is bij Eetcafe Dims in Hooglanderveen aan de Heideweg 2A.
Dinsdagavond : We fietsen op dinsdagavonden van april t/m september(zolang het licht genoeg is). Om 19.00 uur wordt er gestart van de vaste startplaats. Uiteraard is iedereen vrij om in het laatste gedeelte de kortste weg naar huis te nemen. De lengte van de tocht varieert tussen 50 en 70 km. Dit is afhankelijk van de zonsondergang en de conditie waarin de deelnemers verkeren.
Zondagochtend : De tochten op zondagochtend (gehele jaar) starten om 10.00 uur, wederom van de vaste startplaats. De lengte van deze tochten is langer en varieert tussen 60 en 120 km. De langere tochten kunnen onderbroken worden met een rustpauze (met koffie en gebak).

Jaarlijkse activiteiten

1x per jaar hebben we een gezamenlijke toertocht, begin september van circa 100 km, met onze club. Dit wordt georganiseerd met onze sponsoren Mossink Fietsen en Eetcafe Dims.

Lidmaatschap

WielerToerClub Vathorst is een kleine club (30 fietsers) van enthousiastellingen, maar is geen officiele vereniging. Lidmaatschap van de club is laagdrempelig en iedereen die het leuk vindt om in groepsverband met elkaar tochten op de racefiets te maken, is van harte welkom om mee te fietsen WielerToerclub Vathorst is geen officiƫle vereniging, daarom zijn er geen lidmaatschapskosten aan verbonden. Aanmelden kan via het contact formulier.